Webový start-up v kontextu klasického podnikatelského plánu - Korbel, Vladimír; Raška, Ondřej; Pecl, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou internetových start-upů, tedy začínajících internetových projektů, jejich životním cyklem a možností využití klasického podnikatelského plánu ve vztahu k nim. Cílem práce je popsat životní cyklus webového start-upu od jeho rané fáze plánování přes průzkum proveditelnosti po formování obchodní strategie. Cílem je také podat určitý návod, jak postupovat v případě plánování a realizace internetového projektu. Poskytnutí rad, tipů a zkušeností, které se v průběhu zpracování práce objeví. Práce mimo jiné přináší konfrontaci klasického pojetí podnikatelského plánu ve vztahu k internetovému projektu. Cílem práce je též ověřit životaschopnost konkrétního nápadu na internetový start-up a to především díky provedení rozsáhlého průzkumu na straně veřejnosti a na straně advokátů. Praktická část práce se zabývá konkrétním internetovým start-upem "Rady Zdarma" a jeho business modelem, průzkumem proveditelnosti, respektive zájmu na straně veřejnosti a straně advokátů, fází příprav a počátky jeho realizace. Cílů je dosaženo zejména samotným praktickým zpracováním úvodních třech fází podnikatelského plánu. Přínos autora je v aplikaci teoretických předpokladů podnikatelského plánu na konkrétní internetový start-up projekt. V důsledku umožní případným dalším podnikatelům snadněji implementovat podnikatelský plán na internetový projekt při snaze ověřit jeho smysluplnost. Dosažené výsledky je možné využít zejména pro realizaci předmětného internetového start-upu a pro případné shánění investorů do projektu.
Vedoucí práce: Ondřej Raška
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses