Analýza a vývoj aplikace optimálního spojení a optimálních cest v grafu pro podporu výuky teorie grafů - Nevoral, Josef (2010)
Práce analyzuje současné aplikační podpory výuky teorie grafů na ekonometrické fakultě Vysoké školy ekonomické. Cílem práce je vyvinout aplikaci, která bude studentům sloužit k lepšímu pochopení základních algoritmů pro hledání optimálního spojení a optimálních cest. Před vývojem jakékoli aplikace je vhodné věnovat čas analýze požadavků kladených na aplikaci a analýze již existujících řešení. Tomuto tématu jsou v práci věnovány dvě kapitoly. Případní čtenáři se při čtení práce seznámí se základními pojmy a algoritmy teorie grafů. Dozví se, jaká možná rozšíření aplikace umožňuje. Dále jak aplikace vypadá a jak řeší zobrazení výsledků.