Řešení BI a DWH v prostředí Oracle - Podbraný, Petr (2010)
Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout ucelenou architekturu business intelligence řešení a doporučené řešení datového skladu na platformě Oracle, při respektování soudobých obecně platných praktik a doporučení, tzv. best-practice. Součástí práce je volba jednotlivých komponent datového skladu a business intelligence, zhodnocení jejich vhodnosti pro danou funkci v rámci navrhovaného business intelligence řešení a začlenění těchto komponent do návrhu uceleného business intelligence řešení. Práce se skládá ze čtyř hlavních částí. První část je věnovaná obecnější problematice business intelligence a datových skladů a je vstupní specifikací BI na platformě Oracle. Druhá část popisuje jednotlivé softwarové a hardwarové business intelligence komponenty a komponenty pro datové sklady společnosti Oracle. Ve třetí části navrhuji ucelenou architekturu business intelligence řešení, postavenou na jednotlivých komponentách společnosti Oracle. V této části se také zabývám srovnáním jednotlivých komponent, určením jejich vhodnosti použití a některým dalším doporučením. Poslední část je věnována stručnému zhodnocení ekonomických a mimoekonomických přínosů business intelligence řešení na platformě Oracle.