Správa datových schránek u společností holdingového typu - Krahulec, Jan; Kunstová, Renata, 1962-; Sejkora, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zabývá dopady zákona 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů na právnické osoby vedené v obchodním rejstříku. Cílem práce je postihnout rozsah změn, které musely právnické osoby podstoupit po spuštění Informačního systému datových schránek a na příkladu komerčního řešení ukázat, jak se lze s těmito změnami efektivně vypořádat. Práce obsahuje dvě případové studie, na kterých jsou názorně ukázány typické praktické problémy velkých společností. První kapitola práce obsahuje přehled o eGovernmentu zaváděném v České republice, podrobnou charakteristiku Informačního systému datových schránek a datových zpráv. V této kapitole je také diskutováno elektronické podepisování dokumentů a problémy s tím spojené. Ve druhé kapitole jsou uvedeny změny, se kterými se musely právnické osoby nově vypořádat, a je zde uvedeno řešení, které zejména velkým společnostem pomáhá zefektivnit procesy spojené s příjmem, odesláním a archivací datových zpráv. Ve třetí kapitole jsou uvedeny potíže, které provoz řešení pro správu datových schránek doprovázejí a návrhy jejich možného řešení.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; datové schránky; diplomové práce; electronic data boxes; master's theses