Implementace metodiky budování IS v IT společnosti - Kolář, Vít; Chlapek, Dušan; Karas, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tématem této práce je zavedení exitující metodiky budování informačních systémů v malé IT společnosti. Hlavní cílem této práce je vybrat a přizpůsobit jednu z existujících metodik a nasadit jí v reálném prostředí. Prvním úkolem bude proto analyzovat současný stav tohoto prostředí a následně navrhnout nejlepší způsob nasazení vybrané metodiky. První kapitola této práce se věnuje teoretickým aspektům týkajících se historie metodik vývoje softwaru a vysvětluje význam a cíle této oblasti. Součástí této kapitoly je i představení některých specifik a trendů, jež lze v tomto odvětví vypozorovat. Další část práce se zaměřuje na momentálně nejpoužívanější metodiky a přístupy. Konkrétně jsou zde podrobně analyzovány některé metodiky vhodné pro menší vývojové týmy za účelem usnadnění procesu finálního výběru metodiky. Dalším logickým krokem této části je analýza současného stavu vývojového procesu zadavatele a nalezení vhodné metodiky k implementaci. Poslední část této práce se zabývá projektem implementace, který se skládá z několika kroků, které lze rozdělit do třech hlavních fází. Cílem první fáze projektu je navrhnout způsob, jakým bude nová metodika nasazena. Po této fázi následuje implementace navrženého řešení v reálném prostředí zadavatele. Projekt implementace končí ověřením dosažených výsledku na reálném pilotním projektu.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses