Competitive Intelligence a jeho aplikace v logistice - Zgraja, Michal; Molnár, Zdeněk, 1939-; Jergon, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce se zabývá konkurenčním zpravodajstvím (competitive intelligence - CI), které je v českých podmínkách relativně novou a neznámou, ale rozvíjející se disciplínou. Cílem práce je popsat konkurenční zpravodajství, jeho teoretické pozadí, koncepty, postupy a nástroje a ty pak ve vhodné míře aplikovat na vybraný segment českého hospodářství. Kapitoly 1, 2 a 3 se zabývají teoretickým pozadím konkurenčního zpravodajství a jeho začleněním do funkcí podniku. Ve 3. a 4. kapitole jsou popsány některé analytické metody a konkrétní postupy, které CI využívá. Nakonec v 6. kapitole je provedena analýza trhu s logistickými službami v ČR.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; konkurence; diplomové práce; competition; master's theses