Využitie sietí „Social Media Networks“ a analýza trendov elektronického marketingu v hotelierstve - Jančík, Tomáš (2010)
Diplomová práca je zameraná na oblasť elektronického marketingu v hotelierstve. Jej základom je analýza ukazovateľov výkonnosti elektronického marketingu dvoch pražských hotelov, Aria a Golden Well, ktoré využívajú technológie elektronického marketingu pre podporu predaja. Cieľom práce je analyzovať výkonnosť elektronického marketingu na základe vybraných ukazovateľov, ktoré sú z hľadiska oboch hotelov pre analýzu kľúčové. Výsledkom analýzy bude vyhodnotenie výkonnosti elektronického marketingu, prípadne vypracovanie odporúčaní, ktoré povedú k zvýšeniu jeho efektívnosti. Teoretická časť práce je venovaná technológií sociálnych sietí, ktorá je v dnešnej dobe považovaná za dôležitý element marketingového mixu hotelov. V rámci tejto časti budem charakterizovať technológiu sociálnych sietí a následne popíšem predpoklady pre implementáciu tejto technológie do marketingového mixu hotelov Aria a Golden Well. Záverečná časť bude venovaná charakteristike vybraných technológií sociálnych sietí, ktoré z pohľadu hotelov považujem za dôležité.