Vybrané techniky pro úpravu a retuš portrétní a figurální fotografie - Pavlová, Petra; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce je zaměřena na oblast zpracování digitálních fotografií pro marketingové účely. Konkrétně vymezuje, definuje a popisuje vybrané techniky úprav portrétních a figurálních fotografií. V první části práce je stručně popsána historie úpravy fotografie. Popisem situace od počátku vzniku fotografie až po digitální rekonstrukci obrazu práce nastiňuje průběh a změny ve filozofii úpravy fotografie. V práci jsou popsány tři techniky úprav fotografie, a to retušování, stylistická úprava, konstrukce, resp. rekonstrukce obrazu. K jednotlivým technikám je vytvořen popisný manuál s ukázkou kompletní úpravy fotografie a přidána ukázka práce profesionálů. Ve všech manuálech se vychází z běžně používaných postupů práce s fotografií. Manuály také slouží k identifikaci častých chyb vyskytujících se ve fotografii a ukazuje jeden z možných způsobů, jak lze tyto chyby odstranit. Veškeré úpravy fotografií jsou provedeny pomocí programu Adobe Photoshop CS4.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; Adobe Photoshop CS4 (software); fotografie; fotomontáž; bakalářské práce; Adobe Photoshop CS4 (software); photography; photomontage; bachelor's theses