NetBeans Gui Builder - Čápek, Pavel (2010)
Cílem této bakalářské práce je prohloubit čtenářovy znalosti nástroje NetBeans GUI Builder a rozšířit tak jeho možnosti při používání nástroje NetBeans GUI Builder během vytváření grafického uživatelského rozhraní v jazyku Java. Čtenář je postupně seznamován s různými třídami knihovny Swing a na základních příkladech je mu předváděna funkcionalita a vlastnosti těchto tříd. Autor čerpá ze svých vlastních zkušeností s nástrojem NetBeans GUI Builderu a formou popisu-návodu společně s množstvím obrázků ukazuje použití jednotlivých třídy. Po přečtení této práce bude mít čtenář znalosti, které mu pomohou využít přednosti nástroje NetBeans GUI Builder.