Analýza informací v mimořádných událostech - Horňáková, Markéta (2010)
Práce si klade za cíl předložit stručný přehled a analýzu bezpečnostních informačních systémů a jejich konfiguraci s ohledem na chemické provozy a rafinérie. Nejprve představuje informace obecně, představuje jejich životní cyklus a typy komunikace. Také popisuje modely komunikace. Druhá část popisuje použití informačních systémů v běžném životě. Třetí část popsuje konkrétní aplikace bezpečnostních informačních systémů ve skutečném chemickém provozu. Tato část také ukazuje hlavní problémy návrhů a aplikací těchto systémů. Třetí část představuje za použití různých příkladů klasifikaci, popis a topologii bezpečnostních infor-mačních systémů. Znalost teoretických principů a výsledků jejich analýzy byly použity pro návrh bezpečnostního informačního systému. V závěru práce je zhodnocen současný stav s výhledem do budoucnosti.