Analýza informací v mimořádných událostech - Horňáková, Markéta; Toman, Prokop, 1942-; Janoušek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce si klade za cíl předložit stručný přehled a analýzu bezpečnostních informačních systémů a jejich konfiguraci s ohledem na chemické provozy a rafinérie. Nejprve představuje informace obecně, představuje jejich životní cyklus a typy komunikace. Také popisuje modely komunikace. Druhá část popisuje použití informačních systémů v běžném životě. Třetí část popsuje konkrétní aplikace bezpečnostních informačních systémů ve skutečném chemickém provozu. Tato část také ukazuje hlavní problémy návrhů a aplikací těchto systémů. Třetí část představuje za použití různých příkladů klasifikaci, popis a topologii bezpečnostních infor-mačních systémů. Znalost teoretických principů a výsledků jejich analýzy byly použity pro návrh bezpečnostního informačního systému. V závěru práce je zhodnocen současný stav s výhledem do budoucnosti.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; integrovaný záchranný systém; informace; bakalářské práce; integrated emergency management system; information; bachelor's theses