Porovnání standardů a nástrojů pro modelování a řízení procesů - Mareš, Jan; Chlapek, Dušan; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Předkládaná práce se zabývá problematikou procesního modelování. Procesní modelování a řízení procesů je v současnosti pro mnoho společností velmi zajímavou oblastí rozvoje, zejména pak jeho část označovaná jako business process management (BPM). Pro podporu procesního řízení vznikla řada standardů a nástrojů. Cílem této práce je porovnat jednotlivé standardy a nástroje určené pro modelování procesů a v závislosti na procesní zralosti organizace doporučit konkrétní nástroj. Pro standardy a nástroje je na základě literární rešerše a znalostí autora vybrána skupina požadavků, pomocí kterých je porovnání provedeno. Zároveň je provedeno rozdělení firem podle požadavků na procesní zralost organizace a tím i podle požadavků na procesní modelování. Požadavky pro porovnání standardů a nástrojů jsou použity v závislosti na procesní zralosti organizace s využitím modelu Capability Maturity Model Integration (CMMI). Pro jednotlivé úrovně procesní zralosti jsou doporučeny vhodné nástroje, s jejichž pomocí je možné podpořit snahy firem dané úrovně dosáhnout. Následně je celý způsob porovnání demonstrativně využit na reálném případě obchodní společnosti, pro kterou je doporučen vhodný nástroj.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses