Využitie techiky AJAX v interaktívnom kolaboratívnom editore - Augustín, Jakub; Kosek, Jiří, 1975-; Šmejkal, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce upozorňuje na neschopnost dnešních CMS systémů řešit současnou správu textového obsahu vícero uživateli. Práce ve svém úvodě tento problém hlouběji analyzuje a hledá jeho podstatu. Práce neostává jenom při analýze problému, ale zaobírá se i jeho řešením, teda kolaborativním editorem. Zkoumá možnosti jeho vytvoření a hledá postupy a technologie, které by ho zjednodušili. Teoretická část práce blíž objasňuje v současnosti populární techniku AJAX a její přínosy, které umožňují vznik kolaborativního editoru jakožto webové aplikace. Práce definuje podmínky, které je nutné respektovat při tvorbě takového programu a prostřednictvím UML modelů popisuje jeho fungovaní a vnitřní strukturu. Praktickou částí této práce je pak program samotný.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses