Protikorupcna politika na Slovensku - Ambrózyová, Miroslava; Vymětal, Petr; Smetanková, Daša; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cieľom práce je opísať boj proti korupcii na Slovensku vo vnútroštátnom aj medzinárodnom kontexte a zodpovedať otázky "Aký je súčasný stav protikorupčnej politiky na Slovensku a aký bol jej vývoj od roku 1998?" a "Ako je protikorupčná politika na Slovensku hodnotená zahraničím a do akej miery toto hodnotenie ovplyvnilo vývoj protikorupčnej politiky?" Praca obsahuje teoretické východiská s priblížením pojmu korupcia, jej rôznymi druhmi a štádiami, príčinami a dôsledkami, obraz o súčasnom legislatívnom rámci upravujúcom trestné činy korupcie a významných zákonoch s (proti)korupčným účinkom, protikorupčné programy jednotlivých vlád a vnímanie stavu korupcie verejnosťou a medz.subjektami GRECO a OECD.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; Slovensko; bakalářské práce; Slovakia; bachelor's theses