Integrace datových schránek do informačního systému - Jakeš, Jiří (2010)
Tato diplomová práce pojednává o problematice informačního systému datových schránek a jeho možné integrace s různými informačními systémy pomocí konkrétního softwarového nástroje vyvinutého společností Ixtent s.r.o. V první části práce je informační systém datových schránek (ISDS) zasazen do širších souvislostí a pojmově vymezen. V druhé části práce jsou popsány možnosti spojení ISDS a různých typů podnikových aplikací. Je přitom použito softwarového nástroje "konektor ISDS". Ve třetí části práce jsou diskutovány konkrétní realizované projekty, případové studie a reálné přínosy těchto projektů.