Audit outsourcingu - Stoilov, Martin; Svatá, Vlasta, 1952-; Říhová, Zora, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce pojednává o externím auditu outsourcingových služeb v oblasti IT se zaměřením na aplikační, infrastrukturní a podpůrné služby. Práce vymezuje pozici externího auditu outsourcingu, jakožto efektivního nástroje pro kontrolu služeb poskytovaných třetími stranami v rámci managamentu kvality v organizaci. Dále se podrobněji zabývá vlastním průběhem auditorského projektu a popisuje rozdíly v životním cyklu mezi klasickým projektem podle PMBOK a auditorským projektem podle dokumentu IT Assurance Guide. Druhá část práce popisuje nejčastější problematické body outsourcingových kontraktů v podmínkách České republiky a poskytuje ucelený obecný přehled o možnostech řešení. V závěrečné části jsou pak tyto popsané body demonstrovány na reálné případové studii z prostředí veřejné správy ČR.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; outsourcing; audit; diplomové práce; outsourcing; auditing; master's theses