Implementace reportovacího řešení ve firmě, základní principy a řešení v - Jurečka, Jan; Pour, Jan; Pavlík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce je zaměřena na problematiku reportingu. Cílem práce je poskytnout základní přehled o pojmech a technologiích spojených s reportingem a na konkrétním příkladu sázkové kanceláře demonstrovat jeho neobvyklé užití. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena především na získání náhledu na uvedené téma. Jsou zde vymezeny pojmy, základní principy a technologie používané pro reporting. V rámci této části je popsána optimální reportovací struktura a také zpracována analýza současného stavu na trhu komerčních reportovacích nástrojů. V praktické části je zpracováno možné zadání pro oblast reportingu. Výstupem jsou dva ukázkové reporty. První se zabývá analýzou vsazených tiketů a druhý napomáhá při stanovování kurzu sázek. Na těchto praktických příkladech je prezentován postup vývoje reportu a to od jeho zadaní businessem, přes definování reportingové struktury, provedení ETL úprav v nástroji IBM InfoSphere DataStage, vývoj samotného reportu pomocí sady nástrojů IBM Cognos 8 BI, až po rozbor výsledného reportu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses