Analýza výuky agilních metod vývoje softwaru na vysokých školách v ČR - Košák, Vojtěch; Buchalcevová, Alena, 1958-; Balada, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je provést analýzu výuky agilních metod vývoje softwaru na vysokých školách v České republice. Jelikož tyto informace nejsou dostatečně známé, má práce stanovit v jaké míře a rozsahu je agilní přístup vyučován. Zdrojem dat pro analýzu jsou veřejně dostupné zdroje jednotlivých vysokých škol a informace o jejich výuce. Dalším důležitým zdrojem je dotazníkový průzkum, který byl v rámci této práce proveden. Na základě zkoumání těchto údajů jsou formulovány závěry a doporučení, jejichž splnění by mohlo vést ke zvýšení zájmu o agilní pojetí vývoje softwaru. Práce je členěna do několika kapitol. Na úvod se věnuji agilním metodikám obecně a snažím se je ve stručnosti charakterizovat. V dalších kapitolách stanovuji stav výuky agilních metod na jednotlivých vysokých školách a podávám informace o dotazníkovém průzkumu a jeho vyhodnocení. V poslední části se snažím, ve spojitosti s touto prací, vyvodit závěry z dříve provedených průzkumů o používání agilního vývoje v praxi.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; marketingový výzkum; bakalářské práce; marketing research; bachelor's theses