Nástroje pro modelování podnikových procesů - Fara, Miroslav (2010)
Práce se zaměřuje na porovnání dvou nástrojů pro modelování podnikových procesů -- Microsoft Visio a ARIS Express, z hlediska jejich využitelnosti pro studenty předmětu 4IT215 -- Analýza a návrh informačních systémů. Práce obsahuje stručnou charakteristiku obou nástrojů a jejich aplikaci na vybrané požadavky předmětu 4IT215 -- Analýza a návrh informačních systémů, které musí studenti v průběhu semestru splnit. Přínosem práce je sestavení kritérií (dle požadavků zmiňovaného předmětu) pro vzájemné porovnání těchto nástrojů. Výsledek srovnání je ještě následně doplněn vyjádřením samotných studentů, kteří v rámci dotazníku (mimo jiné) vybírali nejvhodnější nástroj pro splnění všech úkolů a požadavků zmiňovaného předmětu. Cíl práce byl dosažen vlastním studiem odborné literatury, subjektivním vybráním a ohodnocením kritérií a objektivním přispěním studentů předmětu 4IT215 -- Analýza a návrh informačních systémů.