Informační systémy veřejné správy ČR a EU – srovnávací studie - Melín, Ondřej; Mildeová, Stanislava, 1959-; Dalihod, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce je rozdělená do tří částí, z kterých první obsahuje obecné základní definice, koncept a základní pilíře e-governementu. Druhá část se věnuje koncepci rozvoje informačních technologií obecně a koncepci rozvoje evropského e-governmentu. Třetí část potom poskytuje aplikaci evropských strategií v českém prostředí, přičemž oba přístupy srovnává a vyzdvihuje základní rozdíly mezi nimi, které jsou dány specifickými potřebami české společnosti. Co se týká praktické aplikace českých a evropských strategií, ta je rozebírána a popsána na konci obou kapitol, kdy jsou nejprve představeny dva konkrétní příklady informačních systémů Evropské unie a následně taky česká koncepce e-governmentu.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses