Důvody užití Google Website Optimizer při zvyšování úspěšnosti e-commerce projektů - Havlík, Petr; Gála, Libor, 1965-; Smička, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou efektivnosti e-commerce projektů a klade si 2 cíle. První teoretický cíl je seznámit čtenáře s přístupy k hodnocení efektivnosti e-commerce projektů a s nástroji, které umožňují její optimalizaci. Druhým, praktickým cílem je konstrukce hodnotícího modelu, který umožní vyhodnocení a srovnání těchto optimalizačních nástrojů. Obsahová část práce je rozdělena do 4 hlavních kapitol. V první kapitole uvádím přístupy k hodnocení efektivnosti e-commerce projektů a možnosti jejího zvyšování, přičemž se zaměřuji na metodu paralelního kvantitativního testování. Ve druhé kapitole představuji jeden konkrétní nástroj, který lze pro tuto metodu použít -- jedná se o Website Optimizer, nabízený zdarma společností Google. Třetí kapitola je věnována definici hodnotícího mo-delu, který obsahuje soubor 9 kritérií. Tento model následně využívám ve čtvrté kapitole, kde jej aplikuji na dvou modelových příkladech. Hlavní přínos této práce je především vytvoření výše popsaného hodnotícího modelu, který usnadňuje zhodnocení jakéhokoliv nástroje zaměřeného na paralelní kvantitativní testování. Je možné jej použít například v situaci, kdy se musíme rozhodnout, jaký optimalizační nástroj dostupný na trhu vybrat v závislosti na požadavcích firmy.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses