Aplikace BI v systému pro zvyšování kvalifikace - Laušman, Jakub (2010)
Tato práce se zabývá analýzou a návrhem pilotního řešení BI pro firmu Svoboda & Partner spol. s r.o, podnikající nejen v oblasti zvyšování kvalifikace, ale především vzděláváním automechaniků. Cíle práce se soustředí hlavně na výše zmíněné pilotní řešení BI. Dílčí cíle se pak zabývají analýzou společnosti a jejími potřebami vyplývajícími z obchodní strategie firmy a analýzou trhu dostupných aplikací pro podporu vizualizace transakčního reportingu. Těchto cílů bylo dosaženo na základě analýzy obchodního modelu v kapitole sedm, dále pak analýzou potřeb a problémů uvnitř firmy, kterou se zabývá kapitola osm. Před těmito analýzami se práce v šesté kapitole věnuje průzkumu dostupných aplikací nabízejících funkcionalitu dynamicky generovaných grafů pro podporu vizualizace transakčního reportingu a nakonec hlavní analýzou a přípravou pilotního řešení BI a transakčního reportingu pro tuto firmu, jenž začíná kapitolou devět a končí kapitolou jedenáct. Přínos této práce tkví v tom, že po jejím dokončení bude mít firma veškeré podklady pro rozhodnutí, zda implementovat či neimplementovat výše zmíněné BI řešení, díky kterému by se rozrostly možnosti pohledů na firemní data a s těmito možnostmi i možnosti daleko lepšího, operativnějšího a přesnějšího řízení firmy, dosahování vyšších výkonů, zisků a efektivnějšího rozhodování na základě kvalitnějších podkladů.