Řízení přístupu k počítačové síti - Kalina, Tomáš; Pavlíček, Luboš; Knapovský, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Bakalářská práce pojednává o problematice řízení přístupu uživatelů k počítačové síti. První část práce se zabývá teoretickým zázemím pro řízení přístupu k počítačové síti. Jsou vysvětleny různé způsoby ověření uživatelů, jde o autentizaci a autorizaci buď uživatele či stanice. Díky tomu lze zabránit přístupu neoprávněné osoby do počítačové sítě. Znalost těchto technologií je nutná pro porozumění následujícím částem práce. Zbylá část práce se věnuje doporučení a návrhu řízení přístupu k počítačové síti pro různé modelové situace, především pro koleje Vysoké školy ekonomické v Praze. Konkrétními příklady nastavení jsou uváděny na síťové infrastruktuře založené na přístupových prvcích firmy 3com.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; autorizace; bakalářské práce; authorization; bachelor's theses