Komponentový vývoj webové aplikace - Sklenář, Pavel; Pavlíček, Luboš; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce popisuje možnosti vývoje webové aplikace a zaměřuje se na komponentový přístup při vývoji komponent do redakčního systému Wordpress. Jsou vysvětleny pojmy jako komponenta, rozhraní komponenty a komponentová architektura, aby byly posléze komponentové principy dokázány u tohoto redakčního systému srovnáním s jinou, na komponentách založenou platformou Eclipse RCP. Jsou popsány principy fungování Wordpressu a v jedné z dalších kapitol jsou vysvětleny i možnosti tvorby vlastních komponent a jejich následné nasazení. V praktické části je popsáno konkrétní nasazení systému na Vysoké škole ekonomické v Praze a jeho zhodnocení. V závěru autor navrhuje doporučení přispívající ke zlepšení současného stavu na škole.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses