Podpora projektového managera v oblasti psychodiagnostiky - Herch, Jan (2010)
Tato bakalářská práce se věnuje psychodiagnostice v oblasti řízení projektu. Jejím cílem je vybavit projektového manažera znalostmi a metodami, které mohou zkvalitnit jeho práci. Popisuje, jaký význam má pochopit lidskou osobnost při práci na projektu. Začátek práce objasňuje termíny jako projekt, projektový manažer a psychodiagnostika. Poté je práce zaměřena na oblast poznání osobnosti a seznamuje s teoriemi typologie od známých autorů a popisuje testy osobnosti, kterými jsou: metoda MBTI, Hoganova profesní diagnostika, Belbínovy týmové role. Další část je věnována kongitivní psychologii, výkonovým testům a objasnění pojmu inteligence. Jsou zde popsány testy pozornosti, tvořivosti a inteligence. Následuje uvedení společností poskytujících softwarové služby a produkty pro profilování osobnosti. Projektovému manažerovi jsou doporučeny nevhodnější nástroje pro jeho práci.