Zájmové skupiny a jejich působení v Bruselu - Sadílková, Hana (2010)
Bakalářská práce "Zájmové skupiny a jejich působení v Bruselu" se zabývá analýzou zájmových skupin, jejich rolí, působením a vlivem a to zejména ve specifickém prostředí Evropské unie. První část je věnována vymezení a roli zájmových skupin obecně, druhá evropským institucím a jejich vztahu a přístupu k zájmovým skupinám, jakož i možnostem, jak se zájmové skupiny mohou v těchto institucích prosadit, třetí analyzuje transparentnost tohoto vzájemného vztahu a poslední se věnuje klasifikaci a charakteristice zájmové reprezentace v EU.