Zájmové skupiny a jejich působení v Bruselu - Sadílková, Hana; Vymětal, Petr; Faturová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce "Zájmové skupiny a jejich působení v Bruselu" se zabývá analýzou zájmových skupin, jejich rolí, působením a vlivem a to zejména ve specifickém prostředí Evropské unie. První část je věnována vymezení a roli zájmových skupin obecně, druhá evropským institucím a jejich vztahu a přístupu k zájmovým skupinám, jakož i možnostem, jak se zájmové skupiny mohou v těchto institucích prosadit, třetí analyzuje transparentnost tohoto vzájemného vztahu a poslední se věnuje klasifikaci a charakteristice zájmové reprezentace v EU.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses