Využití Citizen Journalism v nevládních neziskových organizacích - Kolková, Zuzana; Šubrta, Václav; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce se zabývá možností propojení citizen journalism s nevládními neziskovými organizacemi z důvodu nízkého povědomí o těchto sdruženích u veřejnosti. V první části práce jsou vysvětleny základní pojmy, které jsou zásadní pro bakalářskou práci. Je vysvětleno, co je citizen journalism, jak vznikl a jak je propojen s online žurnalistikou. Dále definuje autorka základní problematiku průniku NNO do klasických médií a určuje příčiny vzniklých neúspěchů mající za následek nízký zájem občanů o tuto problematiku. Druhá část práce je věnována nastínění, jakým způsobem je zmíněná problematika řešena ve světě, v rozvojových zemích pomocí CJ a v České republice. V práci jsou zmíněny také technologie, pomocí kterých NNO ve vyspělých zemích lépe využívají citizen journalism. V poslední části bakalářské práce jsou nastíněna obecná doporučení k možnostem využívání občanské žurnalistiky a je navrženo konkrétní řešení pro ekologickou nevládní neziskovou organizaci.
Vedoucí práce: Václav Šubrta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses