Intranet organizace a jeho náplň - Filipčík, Zdeněk (2010)
Bakalářská práce "Intranet organizace a jeho náplň" pojednává dnes velmi aktuální téma týkající se oblasti intranetů a intranetových portálů. V dnešní době, kdy je k dispozici velmi mnoho informací se jejich vyhledávání stává pro zaměstnance složitější a časově náročnější. Tato neefektivita se může v současném velmi konkurenčním prostředí stát pro podnik nevýhodou, která ho dělí od úspěchu. Tato práce si bere za cíl čtenáři v uceleném pojetí představit intranet a díky popisu jeho vývoje ukázat nejnovější trendy. Dále vysvětluje výhody a náplň intranetu pro organizaci. Též se snaží pojednat o velmi aktuálních tématech týkajících se jeho návrhu a bezpečnosti. To vše je podpořeno praktickou částí, kde je analyzován intranet v konkrétní organizaci. Při této analýze je využíváno skutečností napsaných v teoretické části mé práce.