Finanční krize v Maďarsku - Blahút, Vlastimil (2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na příčiny vzniku, vývoj a dopady finanční krize v Maďarské republice. V souvislosti s celosvětovou finanční krizí se jedná o stát, který čelí jedné z nejhlubších recesí mezi zeměmi OECD, a který se neobešel bez finanční pomoci mezinárodních organizací. V první části práce je zachycen a rozebrán vývoj na finančním trhu z pohledu veřejných financí, podnikových financí a kapitálového trhu dané ekonomiky v období recese. Druhá část je věnována dotazníkovému šetření aplikovaný na maďarské turisty přijíždějící do České republiky. Dále pak následnou analýzou a interpretací celkových výsledků, které jsou porovnávány s dílčími odhady vycházejícími z poznatků první teoretické části. Dotazník se soustřeďuje na vnímání a dopad krize na její občany.