Finanční krize v Maďarsku - Blahút, Vlastimil; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na příčiny vzniku, vývoj a dopady finanční krize v Maďarské republice. V souvislosti s celosvětovou finanční krizí se jedná o stát, který čelí jedné z nejhlubších recesí mezi zeměmi OECD, a který se neobešel bez finanční pomoci mezinárodních organizací. V první části práce je zachycen a rozebrán vývoj na finančním trhu z pohledu veřejných financí, podnikových financí a kapitálového trhu dané ekonomiky v období recese. Druhá část je věnována dotazníkovému šetření aplikovaný na maďarské turisty přijíždějící do České republiky. Dále pak následnou analýzou a interpretací celkových výsledků, které jsou porovnávány s dílčími odhady vycházejícími z poznatků první teoretické části. Dotazník se soustřeďuje na vnímání a dopad krize na její občany.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; ekonomická analýza; Maďarsko; finanční krize; bakalářské práce; economic analysis; Hungary; financial crises; bachelor's theses