Prieskum zavedenia ECM v organizáciách pôsobiacich na Slovensku - Nemček, Sebastian (2010)
Moja bakalárska práca je venovaná téme prieskumu zavedenia ECM v organizáciách pôsobiacich na Slovensku. Jej cieľom je charakterizovať tržné prostredie na Slovensku z pohľadu dostupnosti ECM produktov a legislatívy, realizovať prieskum medzi organizáciami verejného a súkromného sektora a následne získané informácie analyzovať a porovnať so stavom vo svete reprezentovaným správami asociácie AIIM. V úvode práce prezentujem jej základné teoretické východiská, komponentový prístup ECM, charakteristiku ECM suite a prínosy zavedenia ECM pre organizáciu. V ďalšej časti potom charakterizujem slovenské tržné prostredie z pohľadu dostupnosti jednotlivých produktov a niektoré legislatívne predpisy týkajúce sa oblasti správy podnikového obsahu. Potom nasleduje časť, ktorá prezentuje informácie o prieskume, jeho realizácii a účastníkoch. Získané informácie sú následne popísané a pomocou grafov prezentované. Podobný spôsob popisu je použitý aj v prípadne porovnávania údajov s organizáciami vo svete