Politika cílování inflace - Maňasová, Andrea; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá teoretickými aspekty cílování inflace a zhodnocením provádění této politiky v podmínkách naší ekonomiky. V první části zmiňuji důležité závěry ekonomů, jako je Ben Bernanke a jeho chápání přímého cílování inflace spíše jako rámce pro omezenou diskreci, než jako striktního pravidla. V části druhé se zaměřuji především na detailní analýzu období, kdy zvolený cíl ČNB nebyl plněn. Uvádím jak vlastní závěry, tak zdůvodnění, která poskytla samotná ČNB ve svých Zprávách o inflaci. Celou analýzu doplňuji širokým spektrem grafů, a to buď převzatých přímo ze Zpráv o inflaci, či vytvořených na základě dat poskytovaných Českou národní bankou či Českým statistickým úřadem. Vlastní grafy převážně soustřeďuji do přílohy na konci mé práce.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; politika; inflace; bakalářské práce; politics; inflation (finance); bachelor's theses