Návrh metodiky testování webových aplikací - Fiurášek, Tomáš; Buchalcevová, Alena, 1958-; Borovcová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
S vývojem webových aplikací neoddělitelně souvisí jejich testování. A právě oblasti testování webových aplikací se věnuje tato diplomová práce. Cílem práce je navrhnout metodiku testování webových aplikací pro menší softwarovou společnost. Navrhovaná metodika vychází z metodiky OpenUP a ze zkušeností, které autor nabyl v praxi. Teoretická část práce je věnována jednak testování, kde je čtenáři přiblíženo testování jako takové, historie testování a různé přístupy k testování. Dále se teoretická část zaměřuje na webové aplikace a jejich specifika s ohledem na testování. Vzhledem k tomu, že navrhovaná metodika je inspirována metodikou OpenUP, je tato metodika včetně jejích základních principů a prvků představena v další samostatné kapitole. Následuje nejrozsáhlejší kapitola, ve které je podrobně rozebrána navrhovaná metodika testování webových aplikací, jejímiž základními prvky jsou role, činnosti a artefakty. Podrobně je rozebrána i problematika chyb a jejich životních cyklů. Práce je zakončena krátkým zamyšlením nad aspekty a možnostmi implementace navrhované metodiky v prostředí menšího podniku.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses