Analýza komunikace a IT komunikačních prostředků v konkrétní firmě - Kotrlík, Jan (2010)
Vzájemná komunikace je jedním ze základů lidské společnosti. Její rozvoj byl umožněn sdílením zdrojů a znalostí. Informace jsou dnes považovány za jeden z "výrobních" zdrojů, některými dokonce za ten nejdůležitější. Bez potřebných informací nemůže uspět žádná firma. Důležité je nejen jejich získání, ale také jak jsou šířeny uvnitř firmy. Tuto oblast má na starost vnitrofiremní komunikace. Cílem této diplomové práce je analyzovat vnitrofiremní komunikaci ve firmě Johnson Controls International s.r.o., přesněji řečeno v jejím českém zastoupení (konkrétně pak v úseku servisu a provozování budov), identifikovat slabá místa v interní komunikaci a navrhnout řešení. Dále pak porovnat praktické fungování komunikace uvnitř firmy s teorií. Teoretická část popisuje vnitrofiremní komunikaci a IT komunikační prostředky k ní využívané.Praktická část nejprve představí firmu a následně ukáže fungování její vnitrofiremní komunikace včetně používaných IT komunikačních prostředků. Práce pokračuje zhodnocením současného stavu komunikace ve firmě, porovnáním s teoretickými východisky a identifikací problémů. Řešení těchto problémů je nabídnuto v poslední části práce.