Softwarové licence - Neumann, Martin; Šalamon, Tomáš; Hradecká, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Předmětem této bakalářské práce je analýza nejpoužívanějších licencí typu open source/free software. Po seznámení s historií a jednotlivými pojmy je popsána klasifikace licencí dle způsobu distribuce. Je zde představena analýza nejpoužívanějších licencí a předložení nejdůležitějších bodů licenčních podmínek v českém jazyce. Cílem práce je vytvoření přehledné metodiky pro výběr správné licence dle definovaných kritérií či její vhodnou aplikaci. Práce obsahuje přehlednou tabulku licencí rozdělenou dle vybraných kritérií a zároveň se odkazuje na detailnější popis licenčních podmínek. Hlavním přínosem práce je vytvoření srozumitelného popisu softwarových licencí a výše zmíněné metodiky.
Vedoucí práce: Tomáš Šalamon
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses