eGovernment v ČR - teoretický souhrn současného stavu včetně vybraných služeb, datové schránky v teorii a praxi - Gerlický, Filip; Doucek, Petr, 1960-; Fischer, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce je pomyslně rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části obecně shrnuje a popisuje eGovernment v širším pojetí v České republice. Zabývá se jeho současným stavem, nastiňuje jeho celkové pojetí a budoucí vývoj a zmiňuje také jeho financování. Dotýká se vztahu a vzájemného vlivu mezi eGovernmentem a informační společností. Obsahuje také obecný popis, využitelnost a možné problémy související s vybranými službami eGovernmentu, současnými i budoucími. Druhá část práce se zaměřuje podrobněji na projekt datových schránek. Jejich popis, funkcionalitu a vysvětluje pojem datová zpráva včetně jejích právních náležitostí. Hodnotí jejich využitelnost, přínosy a zápory pro různé subjekty informační společnosti a veřejnou správu. Zmiňuje některé počáteční a současné problémy datových schránek. Posuzuje datové schránky z pohledu běžného uživatele -- proces jejich zřízení, způsob používání, uživatelské rozhraní a vybrané doplňkové aplikace a služby s nimi související. Neopomíjí také nejzákladnější bezpečnostní zásady, které by uživatelé měli dodržovat při používání datové schránky.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; elektronické služby; veřejná správa; datové schránky; bakalářské práce; electronic services; public administration; electronic data boxes; bachelor's theses