Podpora IPv6 u menších poskytovatelů internetového připojení - Pangrác, Vojtěch (2010)
Tato práce je zaměřena na nový internetový protokol verze 6. Tento protokol je nejprve popsán obecně. Poté je uvedeno několik obecných, všeobecně uznávaných postupů přechodu k novému protokolu. V poslední části je celá problematika popsána na modelové situace firmy působící jako poskytovatel internetového připojení. Toto řešení obsahuje, mimo jednotlivých fází přechodu, také názory a hodnocení od vedení společnosti a také časový a finanční plán. Touto prací jsem se pokusil navrhnout obecný model, který je možné využít při přechodu na IPv6 u menších poskytovatelů internetu.