Ochrana informací v organizaci - Hodulák, Petr (2010)
Ochrana informací v organizaci je často diskutovanou problematikou současnosti. Tato bakalářská práce nastiňuje problematiku ochrany informací v organizaci konkretizovanou na ekonomický sektor pojišťovnictví. Práce je pro přehlednost rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce se nejprve obecně zabývá jednotlivými kroky tvorby bezpečnostní politiky a obsahem nejdůležitějších prvků zajišťující informační bezpečnost. Posléze je práce již přímo zaměřena na oblast pojišťovnictví, kde je podrobně rozebráno, jak je v této oblasti řešena ochrana osobních údajů, jaké údaje klienta pojišťovny shromažďují a jak je s údaji nakládáno. Pro představu je zde také uveden přehled o aktuálním stavu informační bezpečnosti v České republice. Praktická část práce se zabývá srovnáním produktů a služeb, které jsou nabízeny vybranými firmami zaměřujícími se na bezpečnost informací v oblasti pojišťovnictví. Výsledek provedené studie je pak prezentován prostřednictvím grafického přehledu uvedeného v závěru práce.