Ochrana informací v organizaci - Hodulák, Petr; Molnár, Zdeněk, 1939-; Drtil, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Ochrana informací v organizaci je často diskutovanou problematikou současnosti. Tato bakalářská práce nastiňuje problematiku ochrany informací v organizaci konkretizovanou na ekonomický sektor pojišťovnictví. Práce je pro přehlednost rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce se nejprve obecně zabývá jednotlivými kroky tvorby bezpečnostní politiky a obsahem nejdůležitějších prvků zajišťující informační bezpečnost. Posléze je práce již přímo zaměřena na oblast pojišťovnictví, kde je podrobně rozebráno, jak je v této oblasti řešena ochrana osobních údajů, jaké údaje klienta pojišťovny shromažďují a jak je s údaji nakládáno. Pro představu je zde také uveden přehled o aktuálním stavu informační bezpečnosti v České republice. Praktická část práce se zabývá srovnáním produktů a služeb, které jsou nabízeny vybranými firmami zaměřujícími se na bezpečnost informací v oblasti pojišťovnictví. Výsledek provedené studie je pak prezentován prostřednictvím grafického přehledu uvedeného v závěru práce.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; pojišťovnictví; bezpečnostní politika; informace; bakalářské práce; insurance; security policy; information; bachelor's theses