Analýza trhu mobilních operačních systémů - Frnka, Josef (2010)
Cílem práce bylo analytické zmapování vybrané části trhu mobilních telefonů, zaměřené na trh tzv. chytrých telefonů s operačním systémem. V úvodní části je uveden teoretický základ práce, ten se skládá z informací o operačních systémech, o původu tzv. chytrých mobilních zařízení, dále jsou zde uvedeny detaily dostupných systémů na trhu. Druhá část je praktická, kde je s využitím informací dostupných z otevřených zdrojů, zanalyzován jak celosvětový, tak evropský trh mobilních operačních systémů. V závěru jsou uvedeny autorovi pohledy do budoucna, založené na výsledcích analýz, zkušenostech a jiných dostupných odborných prognóz.