Analýza trhu mobilních operačních systémů - Frnka, Josef; Molnár, Zdeněk, 1939-; Mráz, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem práce bylo analytické zmapování vybrané části trhu mobilních telefonů, zaměřené na trh tzv. chytrých telefonů s operačním systémem. V úvodní části je uveden teoretický základ práce, ten se skládá z informací o operačních systémech, o původu tzv. chytrých mobilních zařízení, dále jsou zde uvedeny detaily dostupných systémů na trhu. Druhá část je praktická, kde je s využitím informací dostupných z otevřených zdrojů, zanalyzován jak celosvětový, tak evropský trh mobilních operačních systémů. V závěru jsou uvedeny autorovi pohledy do budoucna, založené na výsledcích analýz, zkušenostech a jiných dostupných odborných prognóz.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; operační systémy; mobilní telefony; bakalářské práce; operating systems; cellular telephones; bachelor's theses