Systémové zakládání podniku - Živkov, Martin (2010)
Práce se zabývá problematikou zakládáním společnosti a problémy s tím spojenými z různých pohledů. Tvoří ji šest celků. Podnikatelský plán -- základní kostra podnikání rozebírá cílovou skupinu, obchodní model, cíle podniku, pracovní procesy a finanční plán. Oddíl Analýzy se věnuje rozboru prostředí z několika hledisek, životaschopnosti podnikatelského plánu, problematice nedostatku času, kapitolu uzavírá fenomén štěstí. Právní forma představuje běžné právní formy, posléze jsou shrnuty a zhodnoceny. Kapitola Náležitosti založení se zaobírá postupem založení a vzniku jednotlivých právních forem. Obsah kapitoly Dotace je zřejmý již ze samotného názvu. Podnik a IT popisuje moderní přístup k podnikání a měl by čtenáři přiblížit oblast současných informačních technologií.