Využití MS EXCEL pro analýzu dat z OLAP databází - Černý, Ondřej; Benáčanová, Helena, 1947-; Lorenc, Miroslav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato bakalářská práce popisuje teoretické základy funkcí OLAP (OnLine Analytical Processing) databází a především se věnuje praktickému využití aplikace Microsoft Office Excel 2007 pro analýzu dat uložených v OLAP databázích. Cílem práce je popsat, jaké možnosti Excel pro práci s OLAP databázemi nabízí a jak při práci s těmito databázemi postupovat. Práce s OLAP databázemi je demonstrována praktickými ukázkami na vzorové databázi. Tato práce může sloužit jako návod pro uživatele, kteří s problematikou OLAP databází ještě nejsou seznámeni a chtěli by Excel pro účel analýzy dat z OLAP databází použít.
Vedoucí práce: Helena Benáčanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses