Využití řešení BI ve střednim podniku (Alfa Group s.r.o.) - Procházka, Jan (2010)
Bakalářská práce se zabývá analýzou využití business intelligence řešení v konkrétním středním podniku zaměřeném na poskytování služeb v segmentu IT. Úvodní část je zaměřena na definování BI a analýzu z dostupných souvisejících případových studií. Hlavní část práce je věnována vlastnímu výzkumu v rámci konkrétního podniku - sběru požadavků, jejich porovnání s omezeními danými podmínkami podniku, vyhodnocení nákladů a přínosů implementace BI řešení, pojmenování souvisejících rizik, vytvoření návrhu datového skladu a ukázkového výstupu. V závěru je hodnocen výsledek analýzy (z pohledu podniku) a její průběh (z pohledu podniku i autora).