Formáty dokumentů v organizaci - Kozelková, Barbora; Veber, Jaromír; Exnarová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce se zabývá formáty kancelářských dokumentů a příslušnými kancelářskými balíky. Jde konkrétně o binární formáty Microsoft Office, Office Open XML, Open Document Format a Portable Document Format. Stanoveným cílem je především výběr nejvhodnějších formátů pro výměnu dokumentů jak uvnitř organizace, mimo ni, tak i pro archivaci. Za tímto účelem jsou nejprve jednotlivé formáty popsány z teoretického hlediska. Poté je v praktické části práce analyzován současný stav používání kancelářských formátů pomocí dotazníku poslaného různým organizacím po celé České republice. Další část práce vymezuje klíčová kritéria porovnávání formátů, podle kterých jsou jednotlivé formáty testovány. Vyhodnocení kritérií na základě přiřazených vah určuje celkovou vhodnost formátů pro použití vymezené cílem práce.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses