Finanční věda - Drachovský, Josef, 1876-1961 (Josef Drachovský, 1934)
Autor se v knize zabývá naukou o financích a veřejném hospodářství. Zabývá se zejména veřejnými úhradami a jejich typy, daněmi, státním dluhem, veřejnými financemi a národním hospodářstvím. Je zmiňována nejen aktuální situace, ale i historický vývoj