Marx a teorie hospodářských krisí - Čecháček, Jaroslav, 1901-1945 (Knihy Pospolitosti, 1933)
Specifika kapitalistické výroby. Historie a problematika hospodářských krizí. Teorie krize: teorie podkonzumu, teorie nadvýroby, teorie rekapitalizace, monetární teorie