Reengineering vybraných procesů v organizaci - Reischig, Zdeněk; Doucek, Petr, 1960-; Tománek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem práce je zlepšit fungování některých procesů v konkrétní společnosti, resp. zlepšit fungování jedné její podnikatelské činnosti a navrhnout metriky pro sledování výkonu těchto procesů i celé podnikatelské činnosti. Práce je rozdělena do dvou částí. V první se čtenář seznámí s některými teoretickými východisky procesního řízení, procesního modelování, reengineeringu procesů a měření výkonnosti procesů. V druhé, praktické, části je provedena analýza stávajících procesů, jsou identifikovány problémy, ke kterým v těchto procesech dochází a navrženy změny procesů tak, aby byly zjištěné nedostatky odstraněny. Dále je v této části navrženo několik změn, které mají umožnit lepší využití kapacit firmy pro celkové zlepšení výkonnosti podnikatelské činnosti. Pozornost je věnována také metrikám, které by měly být použity pro sledování činnosti jednotlivých procesů i vybrané podnikatelské činnosti jako celku a pomocí nichž by měly být včas rozpoznány problémy či hrozby, které by ohrožovaly prosperitu organizace.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses