Sociální služby ve stáří a nemoci - Šarochová, Miloslava (2008)
Práce zhodnotí dopady Zákona o sociálních službách do oblasti péče o seniory z hlediska potřeb seniorů, pozornost bude věnována zejména dávce "příspěvek na péči". Součástí práce bude také analýza nákladů rodinných příslušníků na péči o seniora, tedy vyčíslení nákladů spojených s péčí o seniora v domácím prostředí v porovnání s náklady vydanými za pobyt v sociálním příp. zdravotnickém zařízení.